Yoga stijlen

Yoga is the perfect opportunity to be curious who you are

- Jason Crandell

Yoga kent zijn oorsprong in India en is een eeuwenoude traditie. Tegenwoordig zie je steeds meer soorten stijlen van yoga. Voor ene persoon is een pittige yoga les iets, een ander die meer gestresst en altijd maar 'druk,druk, druk' is, is een rustigere les met focus op de ademhaling wellicht beter. Daarnaast kan het tijdstip van de dag misschien bepalen wat voor yoga je kiest. En soms kan je de ene keer meer behoefte hebben aan rustigere les en de andere dag meer aan een les met meer pit.

Probeer verschillende lessen, scholen en docenten uit om te kijken wat echt bij jou past. En luister naar je lichaam. Misschien zegt je geest dat je beter een pittige les kunt doen, terwijl je lichaam op dat moment meer baat heeft aan een meer ontspannende les. Waardoor je daarna weer de energie hebt om een pittigere les aan te gaan. Op Bink 36 geeft Kilau Mindful Yoga en Office Yoga.

 

Mindful Yoga

Mindful yoga is combinatie van hatha en yin yoga. Waarbij je dichter bij lichaam, dichter bij jezelf komt. De lessen zijn geschikt voor beginners en zijn voor mensen met een drukke baan, een vol hoofd, voor mensen die een groot deel in hun hoofd zitten en even een moment naar binnen willen gaan. Het betekent overigens niet dat de lessen niet pittig kunnen zijn. De pittigheid zit op een ander vlak. Minder op het conditionele vlak. Een diepe stretch die je voor enige tijd aanhoudt, kan in het begin intensief zijn. Daarnaast kan er ook meer op emotioneel vlak gebeuren. De lessen duren een uur. 

 

Office Yoga

Office yoga is yoga speciaal gericht op de mensen met een kantoorbaan. Zit je veel achter de computer, dan is Office Yoga een heerlijke manier om even te stretchen, te ontspannen, en weer nieuwe energie te krijgen voor de tweede helft van de dag. Je bent daarna meer ontspannen en tegelijkertijd heb je nieuwe energie en kan je je beter focussen. Ook zorg je door de oefeningen dat je schouders en nek minder snel vast komen te zitten. De lessen duren 30 minuten. 

 

Yoga retreats

Tijdens deze retreats zullen er diverse yoga activiteiten worden georganiseerd. Het is een heerlijk moment om te ontspannen, je balans terug te vinden en dichter bij jezelf te komen.

 

Rooster en evenementenkalender

Op het rooster en de event pagina kun je zien waar en wanneer de diverse activiteiten plaatsvinden. Naast yoga vinden er ook andere terugkerende activiteiten plaats, zoals mindfulness meditatie en wandelingen die je op het rooster kunt bekijken.