Kilau Retreat

Praktische informatie

Locatie Kasteel Baexem

In Midden-Limburg, op 15 minuten van Roermond, ligt het bijzondere Kasteel Baexem. De schitterende tuin is een plek om te ontdekken en volledig tot rust te komen. Het versgemaakte brood, het veelal biologische eten en de gastvrije hosts maken het de ideale plek om tot jezelf te komen. Naast de tuin is er binnen ook een gezellige ruimte met haard die tijdens het retreat alleen voor de deelnemers van het retreat beschikbaar is. Kun je piano spelen? Dan kun je deelnemers verrassen met een piano concert :).

 

 

 

Op hetzelfde terrein bevindt zich het sfeervolle restaurant. Met mooi weer is het in de avond heerlijk om op het buitenterras te zitten.

 

 

 

Kamers

In het kasteel zijn er verschillende kamers. In de meeste gevallen deel je een kamer met iemand anders. De bedden kunnen los van elkaar worden geschoven. De indeling van de kamers hangt af van het aantal deelnemers. In de kamers staan bewust geen TV's. Het is een plek om volledig tot rust te komen. Alle kamers hebben een eigen douche of bad. Ook is er een pipowagen en een tuinhuisje waar je kunt verblijven.

 

 

Kosten per persoon

De kosten zijn €474,- per persoon. Dit is op basis van een gedeelde kamer. Voor een éénpersoonskamer komt er een toeslag bij van €100,- euro bij.

 

Korting

Indien je een promotiecode hebt ontvangen, dan krijg je korting op het retreat. Deze code vul je in in het inschrijfformulier. Stel je hebt een korting van €50,-. Wanneer je een gedeelde kamer boekt, betaal je in plaats van €474,-, €424,- voor een midweek. Je trekt dus de korting af van het bedrag dat je normaal gesproken zou betalen.

 

Groep

Het maximaal aantal deelnemers is 12 personen. Het retreat gaat door wanneer er minimaal 7 deelnemers zijn.

 

Inclusief

 • 5x Yoga
 • 4x Mindfulness
 • 1x Workshop 'ReConnect with your heart'
 • 1x Workshop Kalligrafie
 • 2x Overnachting
 • Linnengoed en handdoeken. De bedden zijn opgemaakt.
 • 4x ontbijt, 3x lunch, 4x diner. De vegetarische maaltijden zijn veelal biologisch. Verschillende producten komen uit eigen tuin.
 • Onbeperkt thee en water
 • Gezonde tussendoortjes

 

Exclusief

 • Vervoer
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

 

Programma 

Maandag          
12:00         Check-in
16:30         Welkom & Introductie
17:30         Mindfulness
18:30         Diner
20:00          
           
Dinsdag          
08:30         Yoga
09:30          Ontbijt
12:30         Workshop
13:30         Lunch
15:00         Mindfulness
18:00         Yoga 
19:00         Diner
           
Woensdag          
08:30         Yoga
09:30         Ontbijt
12:00         Workshop
13:30          Lunch
15:00         Mindfulness
19:00         Diner
           
Donderdag          
08:30         Yoga
09:30         Ontbijt
12:00         Workshop
13:30         Lunch
18:00         Yoga
19:00         Dinner
           
Vrijdag          
09:00         Ontbijt
10:00         Mindfulness
11:30         Afsluiting
12:30         Vertrek

Coaching

Gedurende het retreat kun je een coaching sessie boeken. Je kunt tijdens deze sessie dieper ingaan op het contact maken met je hart. Wil je liever ingaan over hoe je kunt omgaan met stress, gezond kan afvallen, meer kan bewegen of beter je balans kunt vinden. Dat kan ook. Hoe het coachingsgesprek verloopt hangt af van de vraag, het doel dat je wilt bereiken en het verloop van het gesprek. Per individu is dit dan ook anders. Een coachingsgesprek kost €60,- p/u. Tijdens het retreat kost het eerste gesprek €30,- p/u. Er is een beperkt aantal plekken voor de coachingsgesprekken. Indien een gesprek gedurende het retreat niet uitkomt, dan kan het gesprek bij Kilau in Den Haag plaatsvinden of via Skype. Coaching 

 

Aankomst en vertrek

Op maandag kun je vanaf 13:00 uur inchecken. Je hebt dan tot 16:30 uur de tijd om de omgeving te ontdekken en even tot jezelf te komen. Er zit een restaurant bij het kasteel waar je een heerlijke lunch kunt eten. Deze lunch is op eigen kosten.

Kom je met het openbaar vervoer dan is het eventueel mogelijk om je op te halen van station Roermond. Neem hiervoor contact met ons op.

Op vrijdag dien je voor 11:00 uur uit te checken uit je kamer. Het programma loopt nog wel door. Je kunt je spullen in het kasteel laten staan en deze later weer ophalen.
   

Omgeving

In de nabijheid van Kasteel Baexem zijn diverse unieke natuurgebieden te vinden waaronder het Leudal (met bevers!) en de uitgestrekte Maasplassen of de grote Meinweg. De omgeving is ideaal voor wandel en fietstochten; vanuit het kasteel is het 5 minuten lopen naar de Tungelroysebeek, aan de overkant daarvan is de mooie Beegderheide. Fiets knooppunt Midden Limburg beslaat 1000 kilometer aan prachtige fietsroutes die ook door stukken van België en Duitsland voeren.

Ook stadjes zoals het witte stadje Thorn en vestingplaatsje Stevensweert zijn eenvoudig te bereiken vanaf Kasteel Baexem. Verder zijn er in de directe omgeving diverse activiteiten, waaronder:


Op de maasplassen kunt je (zeil)bootjes huren of zeillessen nemen. Ook kun je er surfen en kanoën.
In Roermond is een mooie monumenten-wandelroute uitgezet door de VVV.
In Brunssum kunt je het blotevoetenpad belopen.
In Valkenburg kun je mountainbiken in de mergelgrotten.


Aanmelden

Wil je verzekerd zijn van een plekje, meld je dan vandaag nog aan door het aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier en de betaling kunnen we jouw reservering bevestigen. Je kunt het bedrag overmaken op het volgende rekeningnummer:

NL17 RABO 0305 6931 15, t.a.v. Kilau

Boek je vóór 15 januari 2016, dan krijg je 50% korting op een cachingsgesprek. Dit kan tijdens het retreat plaatsvinden, maar ook daarbuiten. 

Je kunt in het aanmeldformulier aangeven of je een gedeelde kamer wilt of een éénpersoonskamer. Er is een beperkt aantal éénpersoonskamers. Indien er geen éénpersoonskamer over is, terwijl dit wel je voorkeur is, dan word je hierover geïnformeerd. Wil je met een specifiek iemand een kamer delen, geef dit dan ook aan. In het formulier kun je je dieetwensen en allergieën aangeven. 

 

Aanmelden