Leven vanuit ontspanning

Creëer vanuit ontspanning een gelukkig en succesvol leven

8-weeks coachingsprogramma

Programma 8-weeks Coachingsprogramma

1. Doel, Motivatie & Plan

Tijdens de eerste sessie gaan we in op jouw doel van het programma, je motivatie en het opstellen van jouw plan om je doel te bereiken. Daarnaast gaan we dieper in op wie je bent, jouw situatie en je omgeving. Bovendien krijg je inzicht in het belang van het verminderen van stress, wat stress met je doet en het herkennen van stress. En nog belangrijker, wat leven vanuit ontspanning jou kan opleveren.


2. Energiegevers & Energienemers

We gaan hierbij in op wat jou energie geeft en wat jou energie kost. Welke druk je ervaart en wat je kunt doen om deze druk te verminderen. We kijken samen hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer dingen kunt doen die jou energie geven en hoe je stap voor stap de dingen die jou energie kosten los kunt laten.

Je krijgt meer inzicht in hoe je de druk die je ervaart zelf kan verlagen. Welke activiteiten bij jou voor fysieke en mentale in- en ontspanning zorgen. Belangrijk hierbij is wat je zelf kunt doen in jouw huidige situatie.


3. Overtuigingen, Waarden en Normen

We gaan dieper in op jouw overtuigingen, waarden en normen. Iedereen heeft bepaalde overtuigingen, waarden en normen. Soms helpen ze je en soms staan ze je in de weg om meer uit jezelf te halen. Je wordt je bewust welke overtuigingen jou tegenhouden je doel te bereiken, wat je zelf kunt doen en hoe je met deze overtuigingen om kunt gaan.

In een ontspannen toestand ben je beter in staat om van een afstand te kijken naar belemmerende overtuigingen. Als je hiermee aan de slag gaat, merk je hoe sommige overtuigingen jou meer stress dan ontspanning bezorgen.

 

4. Talenten | Wat past bij jou?

Iedereen heeft talenten. We zetten onze talenten alleen niet altijd in. Hierdoor laten we veel potentieel liggen. Zowel thuis als op het werk. Werken vanuit je talenten zorgt niet alleen voor meer ontspanning en minder stress, het zorgt ook voor meer plezier, geluk en succes.

We gaan kijken waar jouw talenten liggen en hoe je deze talenten thuis en/of op het werk meer kunt ontwikkelen en inzetten. Ook krijg je inzicht in welke rol ontspanning kan spelen bij het ontwikkelen en inzetten van je talenten.

 

5. Hoofd

In de westerse maatschappij wordt vaak vanuit het hoofd geleefd. We proberen zoveel mogelijk te doen op ratio en hebben talloze gedachtes op een dag. Soms nuttig, maar soms kosten ze vooral energie. Zeker als je gestrest bent kan je brein overuren draaien en in de overdrive terecht komen.

Aan de hand van een aantal methodes gaan we aan de slag met pieker-, irrationale gedachtes, en je mindset. Je leert hoe je minder snel in de ‘stress’ stand komt en hoe je sneller ontspanning kunt vinden. Daarnaast leer je hoe je vanuit de constante ‘DOE’ modus kan komen en hoe je door niet altijd te oordelen meer ontspanning kunt ervaren.

 

6. Hart

Tijdens deze sessie kom je dichter bij jezelf. Je leert hoe je een betere balans tussen hoofd en hart kunt creëren. Een balans tussen denken en voelen. Je gaat aan de slag met compassie en mildheid voor jezelf en voor anderen. Ook met het luisteren naar je lichaam en je gevoel. Je merkt dat je hierdoor op den duur minder stress zult ervaren.

Juist als je gestrest bent, druk bent, is het lastig om naar je lichaam te luisteren. Om even gas terug te nemen. Je leert hoe je meer naar je lichaam kan luisteren en je lichaam kan gebruiken als kompas, als raadgever.

Je leert bovendien wat het je kan opleveren om meer vanuit je hart te leven. Je leert bewuste keuzes te maken waardoor je dichter bij jezelf blijft. Daarbij ervaar je ook hoe dit kan leiden tot minder stress en meer ontspanning.

 

7. Voeding & Beweging

Je krijgt inzicht in hoe je voeding en beweging kunt inzetten voor minder stress en meer ontspanning in je lichaam en geest. Je leert welke invloed ontspanning kan hebben op voeding en beweging. Je krijgt inzichten in je eetpatroon, emoties en gedachtes.

Vanuit ontspanning weet je betere keuzes te maken zowel op voeding als op beweeggebied. Daarnaast krijg je praktische voedings- en bewegingstips die je in het dagelijks leven kunt toepassen.

 

8. Werk-Privé Balans, Evaluatie & Afsluiting

Je leert hoe je een werk-privé balans kan creëren die bij jou past. En hoe je deze balans vol kan houden. Je krijgt praktische tips die je direct in je dagelijks leven kunt toepassen.

Je creëert een plan voor jezelf hoe je de balans kunt vast blijven houden en hoe je vanuit ontspanning een gelukkig en succesvol leven kan leiden, ook na de 8 weken.

Daarnaast vindt er een evaluatie plaats van het programma. Is je doel behaald? Waar sta je nu? En hoe zorg je ervoor dat je het volhoudt? Deze vragen zullen we tijdens de laatste sessie behandelen.

Boek nu