6 stappen

6 stappen

1. Relax

Als je denkt geen tijd te hebben om te ontspannen, juist dan is het belangrijk voor je ontspannen. Om tot nieuwe inzichten te komen is een ontspannen houding van belang. Bij rust komen nieuwe ideeën sneller tot de oppervlakte, kom je sneller en dichter bij je gevoel en is het makkelijker om oude patronen te doorbreken. Vaak zijn we zo gestresst dat het niet mogelijk is om met een frisse blik te kijken en een helikopterview naar je probleem te kijken. De tools en oefeningen die je tijdens het programma krijgt uitgereikt helpen je om in een ontspannen modus te komen, waardoor je beter met stress kunt omgaan. Wandelen, ademhaling en Mindfulness oefeningen, maar ook visualisaties helpen je bij de ontspanning.

 

2. Reflect

Vanuit een ontspannen houding is het veel makkelijker om te reflecteren. Je bekijkt alles van een afstand en tegelijkertijd lukt het beter om bij jezelf te blijven. Vanuit deze reflectiefase kom je tot nieuwe inzichten. Je houdt als het waren een spiegel voor jezelf om te zien wat je nodig hebt en wat er echt speelt. Waar liggen de pijnpunten, wat raakt je, wat zijn de thema’s in je leven die steeds terugkomen en wat zou je op dit moment willen veranderen.

 

3. Refuel

Naast ontspanning is het ook belangrijk om te kijken waar je energie kwijtraakt en wat jou energie geeft. Hoe laad je weer snel op? En krijg je de energie die nodig is om keuzes te maken en stappen te ondernemen? En wat kost jou energie? We kijken naar je werk, maar ook naar je prive situatie. Daarbij rekening houdend met lichaam, geest en ziel. Ben je emotioneel uit balans? Dit kost bakken energie. We kijken dan ook naar eventuele oude emoties en tunen meer in op je gevoel. We kijken hoe je op mentaal, lichamelijk, emotioneel en spiritueel nieveau weer op- en ontlaad. Indien nodig kijken we naar voeding en beweging. Daarnaast krijg je inzicht in je ademhaling en hoe een juiste ademhaling voor meer energie zorgt.

 

4. Rediscover

Het gaat hier om het herontdekken van jezelf. Vanaf jongs af aan hebben we ons bedekt met verschillende lagen, vaak als beschermingsmechanisme. De buitenwereld heeft een grote invloed gehad op deze lagen. Je opvoeding, je omgeving waar je bent opgegroeid, cultuur, social media, hebben allemaal invloed op de verschillende lagen. Met het herontdekken wordt weer zichtbaar wie er onder al die lagen zit.

Daarvoor is het belangrijk om naar de binnenwereld te keren, jouw binnenwereld. Wie ben ik, wat wil ik, wat past bij me? Waar ligt mijn kracht en talenten? Wat zijn mijn waarden? En wat zijn ongezonde patronen, belemmerende overtuigingen en copingsmechanismen? Je kunt wel dingen doen maar als ze niet bij je passen loop je op den duur leeg. Het is daarom zo belangrijk om naar binnen te keren en te ontdekken wat voor moois jij de wereld te bieden hebt.

 

5. Reset

Nadat je hebt ingezien waar jouw pijnpunten liggen en waar mogelijkheden zijn om verder te groeien, om te ontwikkelen begin je als het ware aan een schone lei. Je drukt op de reset button. Om vervolgens je nieuwe koers te varen, te bepalen wat nu belangrijk voor je en welke nieuwe gezonde overtuigingen jou helpen om verder te gaan. Welke overtuigingen wil je loslaten? Wat vind je echt belangrijk? Het gaat hierbij ook om keuzes durven maken. Vanuit een goede balans tussen lichaam en geest, waarbij je naar je intuïtie durft te luisteren.

 

6. Action

Uiteindelijk kun je tot heel veel inzichten komen, maar om uiteindelijk ergens te komen is het belangrijk om bewust actie te ondernemen. Zoveel ideeën blijven ideeën zolang je geen stappen onderneemt. De eerste stap is de stap van een nieuwe reis. Kijk je op tegen de beren op de weg? Bij deze stap kijken we hoe je om kunt gaan met deze beren, met je angsten, zodat je niet verlamd maar in actie komt. Wanneer je de eerste stap zet begint nieuwe energie vanzelf weer te stromen, waardoor je weer in beweging komt.

 

Boek nu