Raw chocolate brownies

Geschreven op 21 december 2015

Onlangs is de website van Kilau live gegaan. En dat moest gevierd worden! Geen wijn, geen champagne, maar raw chocolate brownies. Heerlijk. Ook leuk voor bij de kerst brunch of voor tussendoor :). 

Ik ben altijd al gek op chocolade geweest (welke vrouw niet ;-)). Mijn ontbijt bestond uit chocolade (beschuit met chocopasta en chocolade hagelslag), mijn lunch (donuts met chocolade) en ook tussendoor (in de vorm van marsen, twix, chocoladetaartjes, chocolade cakes) is chocola altijd een welkome gast geweest. Wat dat betreft is er weinig veranderd. Ik houd nog steeds van chocola. Het verschil is alleen dat ik tegenwoordig niet meer van de melk chocola 'ben', maar van de pure chocola. En bij voorkeur meer dan 90% cacao.

Daar sluit dit recept dan ook goed bij aan. Ook als je geen fan bent van pure chocola (zoals mijn vriend), zou ik zeggen, probeer het. Bij mijn vriend zijn de brownies goed in de smaak gevallen. In het ergste geval, als je ze echt niet lekker vindt, dan kun je er altijd iemand anders blij mee maken. 

Een vriendin inspireerde me om de brownies een keer te maken. Al een tijdje liep ik ermee in mijn hoofd, maar het kwam er maar niet van. De live gang van de website was een mooie aanleiding om aan de slag te gaan.

De chocolate brownie is een heerlijke treat voor jezelf en je wordt er al vrolijk van als je ernaar kijkt. Daar blijft het niet bij. Chocola heeft ook nog eens een positieve werking op je humeur. Je kunt dan het beste chocola nemen met meer dan 70% cacao.

 

Hieronder vind je het recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Raw chocolate brownie
Voor +/- 10 kleine brownies

Ingrediënten brownie
72 gr walnoten
47 gr amandelen
110 gr dadels, ontpit
10-15 gr chocolade brokken met 92% cacao
24 gr cacao

Ingrediënten topping
1 kleine avocado
1 theelepel kokosrasp
1 theelepel kokosbloemsuiker
2-4 theelepels honing
2 theelepels vanille extract
1-1,5 theelepel kaneel


Stap 1
Mix de ingrediënten voor de brownie door elkaar in een food processor of hakmolen totdat het een vaste massa wordt. Een hakmolen is iets meer werk. Deze heb ik gebruikt (ik heb geen food processor) en dat ging prima.

Stap 2
Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en doe daar de vaste massa in. Goed aandrukken. Zet voor 20-30 minuten in de koelkast of vriezer.

Stap 3
Meng de ingrediënten voor de topping in de food processor of hakmolen. 

Stap 4
Breng de topping aan op brownie en zet de bakvorm nog even in de koelkast.

Stap 5
Haal de brownie weer uit de koelkast. Voor een feestelijk tintje kun je er nog kokosrasp/cacaopoeder/stukjes walnoot of stukjes amandel op doen. Bewaar de brownies in een afgesloten bak in de koelkast.

Geniet ervan!

Reageer op dit bericht