Blog

Fit en vitaal in 20 minuten!

Geschreven op 30 september 2016

Fit en vitaal in 20 minuten!

Inmiddels ben ik alweer over de helft van mijn traject bij Fit20 aangekomen. Ondanks dat je elke keer dezelfde oefeningen doet blijven de oefeningen je uitdagen, omdat er elke keer gewicht bij kan komen. Benieuwd hoe ik het er onlangs vanaf heb gebracht bij Fit20? Bekijk dan het filmpje! 

Waarom deed ik dit ook alweer? Kracht. Sterker worden. Met kleine stapjes. Ik ben geen spierbundel en zal dat ook nooit (willen) worden. Alleen iets meer kracht zou fijn zijn. Hierdoor hoop ik minder last van mijn onderrug te hebben en meer energie over te houden. Het tillen van zware spullen, bijvoorbeeld tassen, wordt hierdoor ook makkelijker. Tijdens mijn supermarkt bezoekjes presteer ik het meestal om de tassen zo vol te stouwen dat ik elke keer loop te puffen als als ik met de tassen ga lopen. Niet meteen, maar na een tijdje voel ik mijn armen wel.

Als ik meer kracht heb, scheelt dat energie. Op die manier houd ik energie over voor andere dingen. En ben ik minder vermoeid en minder slaperig. Daar had ik namelijk twee maanden geleden last van.

Elke week ga ik trouw naar Fit20. De ene week is de ene oefening zwaar, de andere week een andere oefening. Grappig hoe dat werkt. Pas merkte ik dat mijn benen sneller de verzuring in schoten. Tien seconden duren dan erg lang. Gelukkig zorgt Jeroen ervoor dat ik blijf vasthouden en niet opgeef. Iets wat ik waarschijnlijk anders wel had gedaan, omdat het nou niet mijn favoriete bezigheid is. Het is niet dat ik de sport vervelend vind. Alleen als alles begint te trillen ben ik wel erg blij met de gedachte dat ik na 20 minuten weer buiten sta :-).

Bekijk hieronder filmpje voor een indruk van de sport

Naast kracht kan de sport je ook meer inzicht geven in je lichaam. Een van mijn aandachtspunten is mijn nek. Die heeft de neiging om bij bepaalde oefeningen naar voren te gaan. Dat merk ik ook tijdens de training. Net als het optrekken van de schouders.

Dat is iets wat ik overigens niet alleen tijdens het sporten heb. Dat gebeurt vele malen per dag. Het zit in mijn systeem. Ook tijdens yoga, maar vooral ook bij het zitten achter de computer merk ik hoe verkrampt en naar voren ik vaak zit. Fit20 en yoga zorgen bij mij dus keer op keer weer voor bewustwording.

Gelukkig heb ik steeds sneller door wanneer delen van mijn lichaam gespannen zijn, waardoor ik eerder mijn schouders laat zakken of eerder mijn nek weer naar achteren breng.

Een sport als fit20 kan je zeker helpen bij de bewustwording van je houding. Bekijk het filmpje voor een impressie van de oefeningen! Ik ben benieuwd hoe het aan het einde van de rit is met mijn houding, kracht en fitheid.

Ben jij je gedurende de dag heen bewust van je houding?

 

Reageer op dit bericht